Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 162
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 92
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 162
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 92
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą pianę, delikatnie dodajemy majonez, mąkę z proszkiem, budyń i cukier waniliowy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy 2 łyżki oleju.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy z kominkiem. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 st. C.
Robimy lukier: Na małym ogniu rozpuścić cukier puder z sokiem. Polewamy upieczoną i wystudzona babkę.