Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 62
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1190
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 187
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 62
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1190
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 187
Składniki
Białe kiełbaski ugotować. Około 20 minut parzyć na wolnym ogniu. Każdą kiełbaskę pokroić na 4 części.
Kromki chleba pokroić w kostkę i opiec na suchej patelni.
Pora, białą część, pokroić w półplasterki i przelać na sicie najpierw gorącą a następnie zimną wodą. Osączyć na sicie.
Majonez wymieszać z chrzanem.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć pokrojone białe kiełbaski. Między kawałkami kiełbasy ułożyć grzanki. Na wierzchu ułożyć pokrojonego pora. Oprószyć delikatnie solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Posmarować majonezem z chrzanem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min.
Gotowe. Smacznego.