Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7623
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2721
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7623
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2721
Składniki
Białe kiełbaski ugotować. Około 20 minut parzyć na wolnym ogniu. Każdą kiełbaskę pokroić na 4 części.
Kromki chleba pokroić w kostkę i opiec na suchej patelni.
Pora, białą część, pokroić w półplasterki i przelać na sicie najpierw gorącą a następnie zimną wodą. Osączyć na sicie.
Majonez wymieszać z chrzanem.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć pokrojone białe kiełbaski. Między kawałkami kiełbasy ułożyć grzanki. Na wierzchu ułożyć pokrojonego pora. Oprószyć delikatnie solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Posmarować majonezem z chrzanem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min.
Gotowe. Smacznego.