Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na babkę budyniową z nutą cytrynową. Robi się ją bardzo prosto. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, przelać do formy i upiec. Udekorowana lukrem pięknie prezentuje się na stole. Można ją upiec w specjalnej formie na babkę lub przelać ciasto np. do keksówki. Ten przepis doskonale się sprawdzi się zarówno na święta, jak i na co dzień.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1214
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 82
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1214
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2850
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy 4 opakowania budyniu waniliowego i proszek do pieczenia.
Do osobnej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier. Składniki ubijamy na puszystą masę.
Do ubitej masy jajecznej dodajemy suche składniki. Całość mieszamy. Na koniec do ciasta wlewamy olej i dodajemy skórkę otartą z cytryny.
Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut (do suchego patyczka).
Do miski wlewamy sok wyciśnięty z cytryny. Dodajemy cukier puder. Składniki mieszamy (powinniśmy uzyskać gęstą, lejącą konsystencję).
Przestudzoną babkę budyniową dekorujemy lukrem. Smacznego!