Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka Earl Grey jest lekko sypka, miękka i puszysta, a przede wszystkim jest wilgotna. Sekretnym składnikiem i produktem odpowiedzialnym za smak jest herbata. Dzięki temu jest to propozycja ciasta, które posmakuje każdemu, choć odrobię nietypowa – dlatego goście będą zaciekawieni co kryje się w środku.
Foremka z kominem o średnicy 23 cm
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22499
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14787
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4581
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43971
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 597
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22499
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14787
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4581
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43971
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 597
Składniki
Śmietanę zagotuj w rondelku, dodaj herbatę i parz pod przykryciem przez 10 minut. Dodaj masło i zmiksuj całość blenderem. Całość przecedź przez gęste sitko i pozostaw masę do wystygnięcia.
Jajka ubij z cukrem, a następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj do połączenia się składników. Na koniec wlej masę maślaną z herbatą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Nagrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Odrobiną masła natłuść foremkę z kominem o średnicy 23 cm i obsyp bułką tartą. Babkę piecz przez 40-45 minut. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem, który powinien być suchy po wyjęciu. Po wyjęciu i wystygnięciu obsyp babkę cukrem pudrem.