Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka Earl Grey jest lekko sypka, miękka i puszysta, a przede wszystkim jest wilgotna. Sekretnym składnikiem i produktem odpowiedzialnym za smak jest herbata. Dzięki temu jest to propozycja ciasta, które posmakuje każdemu, choć odrobię nietypowa – dlatego goście będą zaciekawieni co kryje się w środku.
Foremka z kominem o średnicy 23 cm
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 375
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 60
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 93
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 375
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 60
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 93
Składniki
Śmietanę zagotuj w rondelku, dodaj herbatę i parz pod przykryciem przez 10 minut. Dodaj masło i zmiksuj całość blenderem. Całość przecedź przez gęste sitko i pozostaw masę do wystygnięcia.
Jajka ubij z cukrem, a następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj do połączenia się składników. Na koniec wlej masę maślaną z herbatą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Nagrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Odrobiną masła natłuść foremkę z kominem o średnicy 23 cm i obsyp bułką tartą. Babkę piecz przez 40-45 minut. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem, który powinien być suchy po wyjęciu. Po wyjęciu i wystygnięciu obsyp babkę cukrem pudrem.