Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka Earl Grey jest lekko sypka, miękka i puszysta, a przede wszystkim jest wilgotna. Sekretnym składnikiem i produktem odpowiedzialnym za smak jest herbata. Dzięki temu jest to propozycja ciasta, które posmakuje każdemu, choć odrobię nietypowa – dlatego goście będą zaciekawieni co kryje się w środku.
Foremka z kominem o średnicy 23 cm
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Śmietanę zagotuj w rondelku, dodaj herbatę i parz pod przykryciem przez 10 minut. Dodaj masło i zmiksuj całość blenderem. Całość przecedź przez gęste sitko i pozostaw masę do wystygnięcia.
Jajka ubij z cukrem, a następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj do połączenia się składników. Na koniec wlej masę maślaną z herbatą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Nagrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Odrobiną masła natłuść foremkę z kominem o średnicy 23 cm i obsyp bułką tartą. Babkę piecz przez 40-45 minut. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem, który powinien być suchy po wyjęciu. Po wyjęciu i wystygnięciu obsyp babkę cukrem pudrem.