Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, wilgotna o aromacie kawy. Babka zrobiona według przepisu https://smaker.pl/przepisy-ciasta/przepis-babka-kawowa,2004287,smaker.html
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 517
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10413
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13470
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2728
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 517
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10413
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13470
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2728
Składniki
Kawę rozpuść w małej ilości wody i zostaw do ostygnięcia. Mąkę wymieszaj z proszkiem i odstaw. Miękkie masło utrzyj z połową cukru i cukrem waniliowym dodaj po jednym żółtku, następnie śmietanę, kawę i wszystko razem wymieszaj.
Białka ubij z pozostałym cukrem na sztywno. Do masy dodaj na przemian pianę i mąkę z proszkiem, delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj drobno pokrojoną czekoladę. Wymieszaj.
Formę na babkę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą, przelej babkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st na 40 minut lub do suchego patyczka. Zostaw do wystygnięcia. Następnie czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej ze śmietaną i polej babkę. Polecam.