Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej babki keksowej w twoim domu jeszcze nie było! Dodatek owoców kandyzowanych nadaje ciekawego kolorowego wyglądu i smaku.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2502
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1053
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1368
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7206
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2502
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1053
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1368
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7206
Składniki
Jajka i margarynę w temperaturze pokojowej umieść w misce. Dodaj cukier i utrzyj całość na gładką masę. W osobnej misce przesiej mąkę pszenną z sodą. Wymieszaj.
Produkty sypkie dodaj do utartej masy jajecznej, na przemian z mlekiem. Rób to stopniowo, cały czas miksując na średnich obrotach. Delikatnie wmieszaj na koniec mieszankę owoców kandyzowanych.
Przygotuj formę o średnicy ok. 24 cm. Wysmaruj ją margaryną. Przelej masę i wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 35-40 minut.
Wystaw babkę keksową z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Wtedy z podanych składników zrób lukier. Polej babkę keksową ją dość obficie.