Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej babki keksowej w twoim domu jeszcze nie było! Dodatek owoców kandyzowanych nadaje ciekawego kolorowego wyglądu i smaku.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36630
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9196
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36630
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9196
Składniki
Jajka i margarynę w temperaturze pokojowej umieść w misce. Dodaj cukier i utrzyj całość na gładką masę. W osobnej misce przesiej mąkę pszenną z sodą. Wymieszaj.
Produkty sypkie dodaj do utartej masy jajecznej, na przemian z mlekiem. Rób to stopniowo, cały czas miksując na średnich obrotach. Delikatnie wmieszaj na koniec mieszankę owoców kandyzowanych.
Przygotuj formę o średnicy ok. 24 cm. Wysmaruj ją margaryną. Przelej masę i wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 35-40 minut.
Wystaw babkę keksową z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Wtedy z podanych składników zrób lukier. Polej babkę keksową ją dość obficie.