Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na małą keksówkę. Na szybko, do kawki. :)
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 40
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2729
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 176
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 127
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 40
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2729
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 176
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 127
Składniki
Jajka ubić na puch, dodac cukier, cukier waniliowy, masło. Nastepnie mąkę przesianą z proszkiem, najlepiej stopniowo, na zmiane z mlekiem, tak żeby konsystencja była dość rzadka. Jaśli maja byc dodane rodzynki, to teraz.
Połowę ciasta wlewamy do foremki wyłożonej pergaminem. Do drugiej części ciasta dodajemy kakao i olejek rumowy. Wlewamy na wierzch jasnego ciasta. Mozna lekko przemieszać, np. widelcem.
Pieczemy ok 30-35 minut, w 170 stopniach. Smacznego!