Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na małą keksówkę. Na szybko, do kawki. :)
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 13206
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41966
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5079
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45879
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 13206
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41966
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5079
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45879
Składniki
Jajka ubić na puch, dodac cukier, cukier waniliowy, masło. Nastepnie mąkę przesianą z proszkiem, najlepiej stopniowo, na zmiane z mlekiem, tak żeby konsystencja była dość rzadka. Jaśli maja byc dodane rodzynki, to teraz.
Połowę ciasta wlewamy do foremki wyłożonej pergaminem. Do drugiej części ciasta dodajemy kakao i olejek rumowy. Wlewamy na wierzch jasnego ciasta. Mozna lekko przemieszać, np. widelcem.
Pieczemy ok 30-35 minut, w 170 stopniach. Smacznego!