Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na małą keksówkę. Na szybko, do kawki. :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326319
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12054
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16748
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5444
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326319
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12054
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16748
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5444
Składniki
Jajka ubić na puch, dodac cukier, cukier waniliowy, masło. Nastepnie mąkę przesianą z proszkiem, najlepiej stopniowo, na zmiane z mlekiem, tak żeby konsystencja była dość rzadka. Jaśli maja byc dodane rodzynki, to teraz.
Połowę ciasta wlewamy do foremki wyłożonej pergaminem. Do drugiej części ciasta dodajemy kakao i olejek rumowy. Wlewamy na wierzch jasnego ciasta. Mozna lekko przemieszać, np. widelcem.
Pieczemy ok 30-35 minut, w 170 stopniach. Smacznego!