Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą babkę omijałam od dawna szerokim łukiem, no bo jak to dodać majonez do ciasta?! Ależ się myliłam, babka jest doskonała, tak puszysta, że w życiu nie udało mi się upiec bardziej puszystego ciasta. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że babka jest nieco piaskowa ale jednocześnie bardzo wilgotna, za sprawą majonezu. Koniecznie dodajcie do niej olejku cytrynowego, on sprawia, że od tego ciasta jeszcze bardziej nie można się oderwać. Rozpływam się nad tą babką niesamowicie, ale z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że to najlepsza babka jaką do tej pory zrobiłam, polecam gorąco!
Mikser ,misa ,łyżka ,szklanka trzepaczka
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10116
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1864
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3963
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10116
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1864
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3963
Składniki
1) jajka ubij z cukrem na puszystą masę 2)cały czas miksując dodawaj stopniowo majonez ,na koniec miksowania dodaj olejek . 3)do misy z jajami przesiej mąki i proszek do pieczenia i wymieszaj delikatnie . 4) posmaruj formę masłem i posyp mąka lub bułka tarta 5)przelej ciasto do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni grzanie góra dół na 35 minut do suchego patyczka . 6) po wystygnięciu babkę polej lukrem lub posyp cukrem pudrem .smacznego !