Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą babkę omijałam od dawna szerokim łukiem, no bo jak to dodać majonez do ciasta?! Ależ się myliłam, babka jest doskonała, tak puszysta, że w życiu nie udało mi się upiec bardziej puszystego ciasta. Dodatek mąki ziemniaczanej sprawia, że babka jest nieco piaskowa ale jednocześnie bardzo wilgotna, za sprawą majonezu. Koniecznie dodajcie do niej olejku cytrynowego, on sprawia, że od tego ciasta jeszcze bardziej nie można się oderwać. Rozpływam się nad tą babką niesamowicie, ale z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że to najlepsza babka jaką do tej pory zrobiłam, polecam gorąco!
Mikser ,misa ,łyżka ,szklanka trzepaczka
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4345
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 200
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 53
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4345
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 200
Składniki
1) jajka ubij z cukrem na puszystą masę 2)cały czas miksując dodawaj stopniowo majonez ,na koniec miksowania dodaj olejek . 3)do misy z jajami przesiej mąki i proszek do pieczenia i wymieszaj delikatnie . 4) posmaruj formę masłem i posyp mąka lub bułka tarta 5)przelej ciasto do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni grzanie góra dół na 35 minut do suchego patyczka . 6) po wystygnięciu babkę polej lukrem lub posyp cukrem pudrem .smacznego !