Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy 5 prostych składników, aby upiec babkę majonezową Ewy Wachowicz. W odpowiedniej kolejności zmiksuj ze sobą wszystkie składniki i gotowe! Możesz cieszyć się smacznym wypiekiem. Po co dodawać do babki majonez? Dodanie majonezu do słodkiego wypieku może wydawać się dość zaskakujące, ale dzięki składnikom, z których jest zrobiony, przynosi wiele korzyści. Olej sprawia, że ciasto staje się miękkie, ocet ładnie podkreśla smak babki, a żółtka nadają jej wilgotności. Jeśli zastanawiasz się, czy smak majonezu jest wyczuwalny w cieście, to musimy Cię uspokoić. Dodany w odpowiednich proporcjach nie wypływa na smak wypieku.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1614
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7380
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2878
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1614
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7380
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2878
Składniki
Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia.
Białka oddziel od żółtek. Zacznij ubijać je na pianę, dodając porcjami cukier.
Gdy cukier przestanie chrzęścić, dorzuć żółtka, nie przestawaj miksować. Następnie dodaj majonez i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Gotową masę przelej do natłuszczonej foremki na babkę. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 45 minut.