Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy Niedzieli oczywiście nie można zapomnieć o cieście do kawy zatem zapraszam po przepis który czeka na Państwa już na blogu
Babcia Magdy Gessler była Rosjanką, więc kto jak nie polska restauratorka, na...
Odsłon: 43888
Bardzo dobra propozycja na danie główne, ponieważ zawiera w sobie zarówno mię...
Odsłon: 68
Można zaserwować na deser lub ... na kolację. Polecam.
Odsłon: 146
Szukasz przekąski na wieczór filmowy albo do zabrania ze sobą na spacer? Wypr...
Odsłon: 1037
Babcia Magdy Gessler była Rosjanką, więc kto jak nie polska restauratorka, na...
Odsłon: 43888
Bardzo dobra propozycja na danie główne, ponieważ zawiera w sobie zarówno mię...
Odsłon: 68
Można zaserwować na deser lub ... na kolację. Polecam.
Odsłon: 146
Szukasz przekąski na wieczór filmowy albo do zabrania ze sobą na spacer? Wypr...
Odsłon: 1037
Składniki
Gęsie jajko zmiksować z cukrem na pulchną masę, następnie dodać resztę składników i miksować przez dwie minuty do połączenia się w jedną całość. ciasto musi mieć konsystencję mocno kwaśnej śmietany
Gotowe ciasto przełożyć do formy wysmarowanej na babki wstawić do piekarnika ustawionego i nagrzanego na 180 stopni i piec 60 minut, 35 minut przed końcem nakryć folią aluminiową a 5 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika
Ostygnięte przełożyć na talerz do góry dnem a po całkowitym wystygnięciu oblać polewą, lukrem lub kto czym ma ochotę i można udekorować
Gotowe ciasto można podawać z powidłami lub dowolnym dżemem jest mega pulchne i smaczne
Polecam jak najbardziej ciasto do kawy a nawet na spotkanie z przyjaciółmi