Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne kojarzą się z wypiekanymi babkami, tradycyjnie w moim domu piecze się babki cytrynowe z lukrem. Ta babka to świetny pomysł na urozmaicenie wielkanocnych wypieków. Jest delikatnie pistacjowa, polewa z czekolady i siekane słone pistacje dodają dużo smaku i oryginalności.
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21798
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1522
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21798
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1522
Składniki
Masło ucieramy z kremem pistacjowym, dodajemy cukier puder i ucieramy na gładko przez dłuższą chwilę. Następnie dodajemy na zmianę jajko, kilka łyżek mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, i tak kilka razy. Nie dajemy wszystkiego na raz.
Babkę pieczemy w 175 stopniach przez 40 minut. Smacznego!