Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne kojarzą się z wypiekanymi babkami, tradycyjnie w moim domu piecze się babki cytrynowe z lukrem. Ta babka to świetny pomysł na urozmaicenie wielkanocnych wypieków. Jest delikatnie pistacjowa, polewa z czekolady i siekane słone pistacje dodają dużo smaku i oryginalności.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242795
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242795
Składniki
Masło ucieramy z kremem pistacjowym, dodajemy cukier puder i ucieramy na gładko przez dłuższą chwilę. Następnie dodajemy na zmianę jajko, kilka łyżek mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, i tak kilka razy. Nie dajemy wszystkiego na raz.
Babkę pieczemy w 175 stopniach przez 40 minut. Smacznego!