Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne kojarzą się z wypiekanymi babkami, tradycyjnie w moim domu piecze się babki cytrynowe z lukrem. Ta babka to świetny pomysł na urozmaicenie wielkanocnych wypieków. Jest delikatnie pistacjowa, polewa z czekolady i siekane słone pistacje dodają dużo smaku i oryginalności.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4585
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4585
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Masło ucieramy z kremem pistacjowym, dodajemy cukier puder i ucieramy na gładko przez dłuższą chwilę. Następnie dodajemy na zmianę jajko, kilka łyżek mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, i tak kilka razy. Nie dajemy wszystkiego na raz.
Babkę pieczemy w 175 stopniach przez 40 minut. Smacznego!