Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne kojarzą się z wypiekanymi babkami, tradycyjnie w moim domu piecze się babki cytrynowe z lukrem. Ta babka to świetny pomysł na urozmaicenie wielkanocnych wypieków. Jest delikatnie pistacjowa, polewa z czekolady i siekane słone pistacje dodają dużo smaku i oryginalności.
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 135
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 96
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 135
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 96
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Składniki
Masło ucieramy z kremem pistacjowym, dodajemy cukier puder i ucieramy na gładko przez dłuższą chwilę. Następnie dodajemy na zmianę jajko, kilka łyżek mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, i tak kilka razy. Nie dajemy wszystkiego na raz.
Babkę pieczemy w 175 stopniach przez 40 minut. Smacznego!