Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dosłownie rozsypuje się w ustach;)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10041
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5284
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 50
Dziś do pracy.
Odsłon: 691
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 106
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10041
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5284
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 50
Dziś do pracy.
Odsłon: 691
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodając żółtka, olej i obie mąki oraz proszek, na końcu ubite białka i ocet. Ciasto dzielimy na dwie części( jasnego ciasta musi być więcej), do jednej dodajemy kakao. Wykładamy do foremki( wysmarowanej i obsypanej bułką tartą) najpierw ciasto białe, ciemne i na wierzch znowu białe, następnie dużą łyżką wgniatamy ciasto do dołu aby warstwy się lekko zmieszały. Wkładamy do piekarnika w temp. 180*C na 40-45 min. Najlepiej sprawdzić ciasto patyczkiem.
Polewa: cukier puder, przegotowana ciepła woda, sok z cytryny( kilka kropel) Cukier rozpuścić w wodzie dodać sok z cytryny( lukier musi być gęsty inaczej wsiąknie w ciasto), polać babkę i gotowe. SMACZNEGO:)