Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta babka na wielkanocny stół. Po kilku dniach po upieczeniu nadal mięciutka i pyszna.
Ten świeży, soczysty tort jest nie tylko bezglutenowy, ale i o niskiej zawart...
Odsłon: 2353
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 673
Ten świeży, soczysty tort jest nie tylko bezglutenowy, ale i o niskiej zawart...
Odsłon: 2353
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 673
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i solą na puszystą masę, dodać olej, skórkę cytrynową i ajerkoniak. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną.
Formę do babki z kominkiem wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Ciasto przełożyć do formy i wstawić do piekarnika. Piec ok. 60 minut.
Kuwerturę lub czekoladę połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej, dodać olej i dobrze wymieszać. Pędzelkiem rozsmarować czekoladę na całej powierzchni ostudzonej babki. Smacznego :)