Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka z jabłkami"
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2839
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2839
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cynamonem i cukrem waniliowym. Margarynę rozpuść w rondelku, ostudź.
Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę (do białości). Wsyp mąkę, wlej mleko i wymieszaj. Dodaj białka ubite na sztywno oraz stopioną margarynę. Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę i obtocz w bułce tartej. Dodaj do ciasta. Dokładnie wymieszaj.
Wlej do formy posmarowanej tłuszczem, posypanej bułką tartą. Piecz ok. 50 minut w temp. 180°C. Kiedy ostygnie, polej polewą czekoladową. Możesz także udekorować orzechami włoskimi albo wiórkami kokosowymi.
Porcje 20
Przygot. 80 min
Cena 0,60 zł
Kalorie 226 kcalŹródło: Bella Relaks