Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bajaderka w migdałach"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2290
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1414
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 523
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3572
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1257
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2290
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1414
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 523
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3572
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1257
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier, masło i jajka. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na grubszy placek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 45 minut w 180 st.
Placek od razu po wyjęciu z piekarnika potnij na kawałeczki. Mleko wymieszaj z miodem, marmoladą i kakao. Polej tym kawałki ciasta. Rękoma wyrób na jednolitą gładką masę. Uformuj z niej kilka grubszych wałeczków.
Konfiturę podgrzej, posmaruj nią wałeczki. Posyp je migdałami, lekko wciśnij je w masę bajaderkową. Odstaw na noc. Potem pokrój w plasterki.Źródło: Tina