Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to genialny pomysł na wykorzystanie pozostałości ciast i smakołyków, które zostały nam po świętach lub większych uroczystościach. Wystarczy połączyć kilka prostych składników w misce, uformować kulki i obtoczyć je w czekoladzie oraz ulubionej posypce.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4093
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 168
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4093
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 168
Składniki
Do miski przełóż pokruszone ciastka i kruche ciasteczka. Dodaj mleko, cukier, roztopione masło oraz dżem i krem czekoladowy. Składniki wymieszaj. Z masy uformuj równej wielkości kulki.
Czekoladę połam na kosteczki zalej mlekiem i podgrzej przez około 30 minut w kuchence mikrofalowej. Możesz również rozpuścić czekoladę z odrobiną mleka w rondelku.
Bajaderki obtocz w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych.