Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to genialny pomysł na wykorzystanie pozostałości ciast i smakołyków, które zostały nam po świętach lub większych uroczystościach. Wystarczy połączyć kilka prostych składników w misce, uformować kulki i obtoczyć je w czekoladzie oraz ulubionej posypce.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12346
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13213
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5470
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12346
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13213
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5470
Składniki
Do miski przełóż pokruszone ciastka i kruche ciasteczka. Dodaj mleko, cukier, roztopione masło oraz dżem i krem czekoladowy. Składniki wymieszaj. Z masy uformuj równej wielkości kulki.
Czekoladę połam na kosteczki zalej mlekiem i podgrzej przez około 30 minut w kuchence mikrofalowej. Możesz również rozpuścić czekoladę z odrobiną mleka w rondelku.
Bajaderki obtocz w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych.