Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderki to genialny pomysł na wykorzystanie pozostałości ciast i smakołyków, które zostały nam po świętach lub większych uroczystościach. Wystarczy połączyć kilka prostych składników w misce, uformować kulki i obtoczyć je w czekoladzie oraz ulubionej posypce.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 37
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 556
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5508
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 37
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 556
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5508
Składniki
Do miski przełóż pokruszone ciastka i kruche ciasteczka. Dodaj mleko, cukier, roztopione masło oraz dżem i krem czekoladowy. Składniki wymieszaj. Z masy uformuj równej wielkości kulki.
Czekoladę połam na kosteczki zalej mlekiem i podgrzej przez około 30 minut w kuchence mikrofalowej. Możesz również rozpuścić czekoladę z odrobiną mleka w rondelku.
Bajaderki obtocz w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych.