Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do bajaderek zwykle wykorzystujemy resztki ciast, ciastek, lecz gdy nie mamy akurat żadnych resztek do wykorzystania możemy przygotować bajaderki z wafelków kakaowych. Do masy dodaje się również mielone orzechy, a duet czekolada - orzechy jest zawsze gwarancją wspaniałego smaku!! Polecam!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4622
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12496
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7082
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4622
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12496
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7082
Składniki
Wafle kruszymy w woreczku przy pomocy wałka (ja rozdrobniłam je blenderem). Masło roztapiamy w rondelku i odstawiamy do przestudzenia. W misce mieszamy pokruszone wafle, masło, Nutellę, dżem i orzechy. Masę wstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Następnie z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w kokosie. Przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO!