Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajaderkowa kostka to taka mała wariacja na temat właśnie wspomnianych bajaderek. Ciasto robi się wprost błyskawicznie. Przy dobrej organizacji to ciasto można przygotować w 30 minut. Bajaderkowa kostka to moim zdaniem ciekawe i interesujące ciasto. Co najważniejsze jest mocno bakaliowe i pełne ciekawych smaków.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8226
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8226
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Składniki
Ciastka i ciasteczka mielimy. Bakalie np.: orzechy czy wiórki kokosowe też mielimy. Zmielone bakalie i ciastka umieszczamy w dużej misce. Mieszamy razem z kakao. Dodajemy powidła śliwkowe oraz krem czekoladowy. Całość łączymy ze sobą. W kwadratowej formie do pieczenia układamy herbatniki. Na herbatnikach układamy masę bajaderkową. Ciasto umieszczamy w lodówce na dwie godziny. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekolada polewamy gotowe ciasto.
Zapraszam na mojego bloga!