Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bakaliowa gwiazda"
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2815
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2815
Składniki
Orzechy pokrój, wymieszaj z rodzynkami, oprósz mąką. Resztę mąki wymieszaj z sodą, proszkiem, kakao i przyprawą do piernika.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj miód, a następnie na przemian sypkie , olej i mleko. Wsyp bakalie, połącz. Ciasto wlej do formy w kształcie gwiazdy.
Piecz około 50 minut w temp. 180°C. Ostudź, udekoruj (np. polewą czekoladową, jadalnymi perełkami i siekanymi migdałami).
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie