Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażan po francusku ze szpinakiem"
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1869
Polecam, pychota.
Odsłon: 618
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1869
Polecam, pychota.
Odsłon: 618
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Składniki
Masło stop, włóż szpinak, pod- duś. Dodaj śmietanę i posiekany czosnek, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem, podduś. Ostudź.
Bakłażan pokrój w plastry, skrop oliwą, oprósz solą. Usmaż z obydwu stron na oliwie. Osącz.
Ciasto francuskie ułóż na blasze. Przykryj, piecz 5 min w 200°C. Odkryj, ułóż szpinak i bakłażan, posyp mozzarellą, pokrojoną cebulką dymką, ziarnami dyni i tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz jeszcze 15 min.Źródło: Chwila dla Ciebie