Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fit ciastko na szybko bo zrobione w mikrofalówce, ciasto bez mąki, można go zrobić również bez cukru.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1813
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1575
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1993
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1813
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1575
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1993
Składniki
Banana obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Kawałki banana wrzucić do naczynia blendera. Wbić jajko i wsypać kakao. Jeśli banan nie jest wystarczająco dojrzały i słodki, to można dodać łyżeczkę cukru pudru. Wszystko zmiksować blenderem na jednolitą masę. Masę przelać do porcelanowego kubka i wstawić do mikrofali. Piec trzy minuty na mocy 750W. W trakcie pieczenia ciasto mocno rosło w góre, ale nie wykipiało mi z kubka. Po wyłączeniu kuchenki opada. Po upieczeniu ciasto wyjąć z kubka na talerzyk i udekorować je roztopioną gorzką czekoladą lub zajadać prosto z kubka bez żadnych dodatków.