Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, żółtka i dokładnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy. Piec ok. 35 min.3 banany zmiksować bardzo dokładnie. Dodać sok z cytryny. Margarynę rozpuścić, dodać szklankę wody i wsypać 2 galaretki. Mieszać do rozpuszczenia galaretek. Odstawić do ostudzenia, a następnie dodać do bananów. Wymieszać. Wyłożyć na biszkopt. Udekorować pozostałymi bananami. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Zostawić do ostygnięcia. Wylać na banany. Odstawić na 2 h do lodówki.