Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17242
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17242
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, żółtka i dokładnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy. Piec ok. 35 min.3 banany zmiksować bardzo dokładnie. Dodać sok z cytryny. Margarynę rozpuścić, dodać szklankę wody i wsypać 2 galaretki. Mieszać do rozpuszczenia galaretek. Odstawić do ostudzenia, a następnie dodać do bananów. Wymieszać. Wyłożyć na biszkopt. Udekorować pozostałymi bananami. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Zostawić do ostygnięcia. Wylać na banany. Odstawić na 2 h do lodówki.