Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi bananowe ciasto to zapraszam do zrobienia.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
CIASTO: Jajka wbijamy do miski i dokładnie ubijamy z cukrem. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. W trakcie ubijania dodajemy olej. Gdy ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy około 35 minut w 180 st. Po upieczeniu studzimy i przekrajamy na pół.
KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Gdy zacznie tężeć, miksujemy z jogurtem i pokrojonymi bananami.
Biszkopt przekładamy kremem.