Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi bananowe ciasto to zapraszam do zrobienia.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 696
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 186
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 696
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 186
Składniki
CIASTO: Jajka wbijamy do miski i dokładnie ubijamy z cukrem. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. W trakcie ubijania dodajemy olej. Gdy ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy około 35 minut w 180 st. Po upieczeniu studzimy i przekrajamy na pół.
KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Gdy zacznie tężeć, miksujemy z jogurtem i pokrojonymi bananami.
Biszkopt przekładamy kremem.