Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest suche, można je przechowywać do kilku dni w lodówce- a im dłużej stoi tym jest smaczniejsze
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 783
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2823
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 939
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 783
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2823
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 939
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Składniki
W mikserze połączyć cukier i olej
Dodać jajka- ubijać 1 minutę
Mąkę wymieszać z proszkiem i sodą i połowę dodać do miksera- ubijać 1 minutę
Dodać pokrojone banany i resztę mąki - ubijać 3 minuty
Dodać rodzynki i orzechy- wymieszać łopatką
Przelać do wysmarowanej i wysypanej mąką formy, ja robię to na papierze do pieczenia Piec 90 min w temp. 160*C
Przepis pochodzi z mojego bloga o gotowaniu http://taniegotowanielehannyy.blogspot.com/2011/11/bananowiec.html