Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 139
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 992
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 139
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 992
Składniki
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, cukier waniliowy, wiórki kokosowe i taką ilość wody, by powstało gęste ciasto naleśnikowe. Odstawić je na 5 minut.
Banany obrać, przekroić wzdłuż, obtoczyć w cieście. Smażyć je na gorącym oleju na brązowy kolor. Banany udekorować bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.