Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na poprawę humoru w jesienne dni. Słodki, pożywny, z chrupiącymi płatkami migdałowymi i czekoladą. Pyszna propozycja dla miłośników słodkich deserów.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2854
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2854
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6476
Składniki
Na suchej patelni uprażyć migdały na złoty kolor. W misce roztrzepać jajko z wodą/mlekiem i solą. Stopniowo dosypywać mąkę, aż do uzyskania gładkiego ciasta o konsystencji gęstej śmietany. Banany obrać ze skórki i podzielić wzdłuż na połówki. Masło roztopić na patelni. Banany obtaczać w cieście i smażyć na maśle na rumiano z obu stron. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Banany wyłożyć na talerz. Polać czekoladą i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Oprószyć cukrem pudrem. Podawać na ciepło.