Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na poprawę humoru w jesienne dni. Słodki, pożywny, z chrupiącymi płatkami migdałowymi i czekoladą. Pyszna propozycja dla miłośników słodkich deserów.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4402
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4402
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6813
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Na suchej patelni uprażyć migdały na złoty kolor. W misce roztrzepać jajko z wodą/mlekiem i solą. Stopniowo dosypywać mąkę, aż do uzyskania gładkiego ciasta o konsystencji gęstej śmietany. Banany obrać ze skórki i podzielić wzdłuż na połówki. Masło roztopić na patelni. Banany obtaczać w cieście i smażyć na maśle na rumiano z obu stron. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Banany wyłożyć na talerz. Polać czekoladą i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Oprószyć cukrem pudrem. Podawać na ciepło.