Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na poprawę humoru w jesienne dni. Słodki, pożywny, z chrupiącymi płatkami migdałowymi i czekoladą. Pyszna propozycja dla miłośników słodkich deserów.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Na suchej patelni uprażyć migdały na złoty kolor. W misce roztrzepać jajko z wodą/mlekiem i solą. Stopniowo dosypywać mąkę, aż do uzyskania gładkiego ciasta o konsystencji gęstej śmietany. Banany obrać ze skórki i podzielić wzdłuż na połówki. Masło roztopić na patelni. Banany obtaczać w cieście i smażyć na maśle na rumiano z obu stron. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Banany wyłożyć na talerz. Polać czekoladą i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Oprószyć cukrem pudrem. Podawać na ciepło.