Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest fantastyczną kombinacją herbatników, bitej śmietany, bananów i toffi. Wykonanie tego ciasta jest tak szybkie i proste, że musi się udać. Świetne na wszystkie smutki ;)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3170
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 158
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 80
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3170
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 158
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 80
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Składniki
1. Pokrusz ciasteczka. 2. Na małym ogniu rozpuść masło i połącz je z pokruszonymi herbatnikami. 3. Powstałą masę wyłóż na formę - postaraj się równomiernie rozprowadzić na spodzie i brzegach. 4. Tak gotowy spód włóż do lodówki na ok. 30-40 minut. 5. Rozsmaruj masę kajmakowa na gotowym spodzie. 6. Pokrój na grubsze plasterki banany i skrop je sokiem z cytryny. Gotowe plastry ułóż na masie kajmakowej. 7. Ubij śmietanę i następnie wyłóż ją na warstwę bananów. 8. Udekoruj startą na czekoladą. 9. Gotowe ciasto włóż do lodówki na 3-4 godziny. Banoffee pie przechowujemy w lodówce.