Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest fantastyczną kombinacją herbatników, bitej śmietany, bananów i toffi. Wykonanie tego ciasta jest tak szybkie i proste, że musi się udać. Świetne na wszystkie smutki ;)
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Składniki
1. Pokrusz ciasteczka. 2. Na małym ogniu rozpuść masło i połącz je z pokruszonymi herbatnikami. 3. Powstałą masę wyłóż na formę - postaraj się równomiernie rozprowadzić na spodzie i brzegach. 4. Tak gotowy spód włóż do lodówki na ok. 30-40 minut. 5. Rozsmaruj masę kajmakowa na gotowym spodzie. 6. Pokrój na grubsze plasterki banany i skrop je sokiem z cytryny. Gotowe plastry ułóż na masie kajmakowej. 7. Ubij śmietanę i następnie wyłóż ją na warstwę bananów. 8. Udekoruj startą na czekoladą. 9. Gotowe ciasto włóż do lodówki na 3-4 godziny. Banoffee pie przechowujemy w lodówce.