Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynne ciasteczko z orzechową masą kajmakową i kawałkami orzechów
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Herbatniki bardzo drobno rozkruszamy (wrzuciłam je do worka, i ubiłam tłuczkiem do kotletów). Herbatniki mieszamy z masłem i ugniatamy w rękach. Gdy masa jest zbita, wykładamy nią tortownicę mocno dociskając. Wkładamy do lodówki by spód zastygł. Banany kroimy w plastry. Na herbatnikowy spód nakładamy równomiernie ok 200g krówki, następnie banany, i przykrywamy resztą masy krówkowej. Śmietanę ubijamy z cukrem. Gotową nakładamy na ciasto. Polewę rozpuszczamy we wrzątku / czekoladę topimy w kąpieli wodnej, gdy trochę ostygnie, polewamy nią bitą śmietanę.