Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baranek Wielkanocny cytrynowy ze starta skórką cytryny. Pięknie prezentuje się na stole i smakuje jeszcze lepiej .
forma baranka
Polecam, pychota.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5001
Polecam, pychota.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5001
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy startą skórkę cytryny, koniec roztopioną, ciepłą margarynę. Wszystko wymieszać dokładnie i przelewamy gotowe ciasto do formy baranka. Formę baranka bardzo dokładnie natłuścić i oprószyć bułką tartą Formę napełniamy ciastem troszkę zostawiam wolnego miejsca . Ciasto urośnie. Pieczemy nagrzanym piekarniku w temp. z termoobiegiem ok. 40 - 45 min. Dekorowanie gotowego baranka według własnych upodobań i chęci. Może to być polewa kolorów, polewa czekoladowa, lukier przyozdobiony kolorowymi cukierkami czy tradycyjnie oprószenie cukrem pudrem.