Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baranek Wielkanocny cytrynowy ze starta skórką cytryny. Pięknie prezentuje się na stole i smakuje jeszcze lepiej .
forma baranka
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2184
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 138
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 143
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2184
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 138
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 143
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dodajemy startą skórkę cytryny, koniec roztopioną, ciepłą margarynę. Wszystko wymieszać dokładnie i przelewamy gotowe ciasto do formy baranka. Formę baranka bardzo dokładnie natłuścić i oprószyć bułką tartą Formę napełniamy ciastem troszkę zostawiam wolnego miejsca . Ciasto urośnie. Pieczemy nagrzanym piekarniku w temp. z termoobiegiem ok. 40 - 45 min. Dekorowanie gotowego baranka według własnych upodobań i chęci. Może to być polewa kolorów, polewa czekoladowa, lukier przyozdobiony kolorowymi cukierkami czy tradycyjnie oprószenie cukrem pudrem.