Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli kochasz czekoladę to pokochasz to ciasto. Jest przepyszne i rozpływa się w ustach. Rewelacyjnym dodatkiem do tego ciasta są czereśnie, ale równie wspaniale smakować będzie z wiśniami czy malinami. Uwielbiam to kuszące połączenie czerwonych owoców z czekolada. Kolory flirtujące z okiem i w zniewalający sposób działające na zmysł smaku. Pycha!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
CZEREŚNIE WYDRYLOWAĆ Z PESTEK. CZEKOLADĘ DROBNO POKROIĆ I ROZPUŚCIĆ WRAZ Z MASŁEM NA PARZE, W KĄPIELI WODNEJ. ROZPUSZCZONĄ ODSTAWIĆ DO PRZESTUDZENIA. DO MISKI WRZUCIĆ JAJKA I UBIĆ JE NA PUSZYSTA MASĘ, WRAZ Z CUKRAMI I SZCZYPTA SOLI.
WYSTUDZONA CZEKOLADĘ STOPNIOWO DODAWAĆ DO UBITYCH JAJEK, CAŁY CZAS MIESZAJĄC. KIEDY SKŁADNIKI DOBRZE SIĘ POŁĄCZĄ, PRZESIAĆ DO NICH MĄKE Z KAKAO I PROSZKIEM DO PIECZENIA. DOBRZE WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ LUB SZPATUŁKĄ. GOTOWA MASĘ PRZEŁOŻYĆ DO TORTOWNICY ( MOJA O WYMIARACH 24 X 24 CM) WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA. NA WIERZCHU CIASTA UŁOŻYĆ WYPESTKOWANE CZEREŚNIE.
PIEC W TEMPERATURZE 180 ST. C. GRZANIE GÓRA – DÓL, PRZEZ 30 – 35 MINUT. UPIECZONE CIASTO WYSTUDZIC NA KRATCE. GOTOWE MOŻNA POSYPAĆ CUKREM PUDREM LUB POLAĆ POLEWA CZEKOLADOWA. SMACZNEGO!