Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siła tkwi w prostocie :-) uwaga - uzależnia!! :-)
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41005
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18175
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 53
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 24
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 127
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41005
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18175
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 53
To smaczna i zdrowa przekąska. Idealna jako lunch do pracy czy szkoły - ja za...
Odsłon: 24
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 127
Składniki
Herbatniki należy połamać na mniejsze kawałki, przełozyć do miski.
W garnku podgrzać śmietankę z masłem, Do gorącej śmietanki dodać połamaną w kostkę czekoladę, wymieszać do utworzenia gęstej, jednolitej czekoladowej masy.
Gorącą masę czekoladową należy przelać do herbatników, wszystko dokładnie wymieszać. Tortownicę 21-22 cm wyłozyć folią spożywczą. Przelać masę czekoladowo-herbatnikową, wyrównać.
Wystudzić i wstawic do lodówki na ok. 1-1,5 godz. Wyjąc z foremki i odwracając do góry nogami przełożyć na talerz.
Polewa czekoladowa: Podgrzać śmietankę z masłem, dodać połamaną w kostkę czekoladę, wymieszać do uzyskania gęstej, jednolitej polewy. Przestudzić, posmarować ciasto, mozna dowolnie udekorować. Schłodzic w lodówce.
Smacznego :-)