Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siła tkwi w prostocie :-) uwaga - uzależnia!! :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8486
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1238
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 688
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8486
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1238
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10173
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 688
Składniki
Herbatniki należy połamać na mniejsze kawałki, przełozyć do miski.
W garnku podgrzać śmietankę z masłem, Do gorącej śmietanki dodać połamaną w kostkę czekoladę, wymieszać do utworzenia gęstej, jednolitej czekoladowej masy.
Gorącą masę czekoladową należy przelać do herbatników, wszystko dokładnie wymieszać. Tortownicę 21-22 cm wyłozyć folią spożywczą. Przelać masę czekoladowo-herbatnikową, wyrównać.
Wystudzić i wstawic do lodówki na ok. 1-1,5 godz. Wyjąc z foremki i odwracając do góry nogami przełożyć na talerz.
Polewa czekoladowa: Podgrzać śmietankę z masłem, dodać połamaną w kostkę czekoladę, wymieszać do uzyskania gęstej, jednolitej polewy. Przestudzić, posmarować ciasto, mozna dowolnie udekorować. Schłodzic w lodówce.
Smacznego :-)