Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na ptasie mleczko z galaretek
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10825
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11621
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 749
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10825
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11621
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 749
Składniki
Galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystygnięcia. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i na jej dnie ułóż warstwę biszkoptów. Śmietankę ubij na prawie sztywną masę i wlej zimną galaretkę, zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. W razie potrzeby miskę z masą wstaw do lodówki, aż masa zacznie nieco tężeć (ok. kilka minut wystarczy). Tężejącą masę wylej na spód wyłożony biszkoptami, wstaw do lodówki. W tym czasie przygotuj polewę: wszystkie składniki rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofali, odstaw aż polewa nieco ostygnie. Ostudzoną polewą polej stężałe ptasie mleczko.