Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bardzo łatwy keks"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27415
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27415
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Bakalie zalać wrzątkiem i wódką, odstawić na 15 min, odcedzić, osuszyć. Posiekać, oprószyć skrobią.
Jajka sparzyć. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dalej, dodawać do masy po 1 jajku, mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto delikatnie wymieszać z oprószonymi skrobią bakaliami oraz skórką otartą z cytrusów (cytrynę i pomarańczę wyszorować i sparzyć, dopiero wtedy zetrzeć skórkę tarką).
Przelać do keksówki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, piec 10 min w temp. 200oC, potem zmniejszyć temp. do 180oC i piec 50 min. Udekorować lukrem, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium