Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Deska do krojenia, nóż, salaterka, łyżka, blaszka wyłożona papierem do pieczenia
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2663
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 291
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9578
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2663
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 291
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9578
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Półbagietki przekroić wzdłuż. Usunąć miękki środek. Nie trzeba tego robić bardzo dokładnie. Bagietki umieścić na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Do salaterki przełożyć makrelę, oczyszczoną ze skóry i ości. Dodać wiórki sera żółtego. Dodać pokrojoną w drobną kostkę białą, słodką cebulkę. Dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, pokrojonego pomidorka, pokrojone oliwki. Dodać natkę pietruszki, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą. Dodać rozbełtane jajka wymieszane z majonezem. Dodać sól do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Taką masą napełnić bagietki. Ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 min. Bagietki dobrze smakują gorące, ale też są dobre wystudzone. Dobrym dodatkiem jest ketchup, sos tysiąca wysp lub inny ulubiony. Smacznego.