Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Deska do krojenia, nóż, salaterka, łyżka, blaszka wyłożona papierem do pieczenia
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2877
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 853
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2413
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6678
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2877
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 853
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2413
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6678
Składniki
Półbagietki przekroić wzdłuż. Usunąć miękki środek. Nie trzeba tego robić bardzo dokładnie. Bagietki umieścić na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Do salaterki przełożyć makrelę, oczyszczoną ze skóry i ości. Dodać wiórki sera żółtego. Dodać pokrojoną w drobną kostkę białą, słodką cebulkę. Dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, pokrojonego pomidorka, pokrojone oliwki. Dodać natkę pietruszki, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą. Dodać rozbełtane jajka wymieszane z majonezem. Dodać sól do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Taką masą napełnić bagietki. Ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 min. Bagietki dobrze smakują gorące, ale też są dobre wystudzone. Dobrym dodatkiem jest ketchup, sos tysiąca wysp lub inny ulubiony. Smacznego.