Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Deska do krojenia, nóż, salaterka, łyżka, blaszka wyłożona papierem do pieczenia
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 112
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 29
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3910
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 301
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 112
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 29
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3910
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 301
Składniki
Półbagietki przekroić wzdłuż. Usunąć miękki środek. Nie trzeba tego robić bardzo dokładnie. Bagietki umieścić na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Do salaterki przełożyć makrelę, oczyszczoną ze skóry i ości. Dodać wiórki sera żółtego. Dodać pokrojoną w drobną kostkę białą, słodką cebulkę. Dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, pokrojonego pomidorka, pokrojone oliwki. Dodać natkę pietruszki, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą. Dodać rozbełtane jajka wymieszane z majonezem. Dodać sól do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Taką masą napełnić bagietki. Ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 min. Bagietki dobrze smakują gorące, ale też są dobre wystudzone. Dobrym dodatkiem jest ketchup, sos tysiąca wysp lub inny ulubiony. Smacznego.