Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Deska do krojenia, nóż, salaterka, łyżka, blaszka wyłożona papierem do pieczenia
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2247
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4802
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 77
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2247
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4802
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 77
Składniki
Półbagietki przekroić wzdłuż. Usunąć miękki środek. Nie trzeba tego robić bardzo dokładnie. Bagietki umieścić na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Do salaterki przełożyć makrelę, oczyszczoną ze skóry i ości. Dodać wiórki sera żółtego. Dodać pokrojoną w drobną kostkę białą, słodką cebulkę. Dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, pokrojonego pomidorka, pokrojone oliwki. Dodać natkę pietruszki, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą. Dodać rozbełtane jajka wymieszane z majonezem. Dodać sól do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Taką masą napełnić bagietki. Ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 min. Bagietki dobrze smakują gorące, ale też są dobre wystudzone. Dobrym dodatkiem jest ketchup, sos tysiąca wysp lub inny ulubiony. Smacznego.