Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gaza/ koszyczek na przyprawy
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 805
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8161
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13034
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 372
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 805
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8161
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13034
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 372
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Składniki
Nastawia się rosół na korpusie z dodatkami jak opalone warzywa i przyprawy. Najlepiej te przyprawy jest najpierw uprażyć na suchej patelni. Wszystkie przyprawy można zawinąć w gazę lub użyć specjalnego metalowego koszyczka. ` bez obaw nie będzie drewnianego smaku, te przyprawy są razem bardzo subtelne. Minimum gotowania to 1,5 h.
Po wyjęciu kości i przypraw można dodać sos rybny, cukier i sól. Pierś kaczą najprościej pokroić w cienkie plasterki jeśli jest nie do końca zamrożona. Cienkie plasterki smaży się po kilka sekund, tak aby się tylko ścięła. Do rosołu podaje się makaron ryżowy- wcześniej zalany wrzątkiem i miękki, kiełki, plastry kaczki, czosnek marynowany, chili, szczypior i lemonkę- choć za nią nie przepadam i natkę kolendry. ` Cienkie plastry kaczki można wrzucić na chwilę do gotującego się rosołu i wyjąć, ale bez skóry- bo ta się ciągnie.
Smacznego :)