Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gaza/ koszyczek na przyprawy
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94002
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2754
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94002
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2754
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Nastawia się rosół na korpusie z dodatkami jak opalone warzywa i przyprawy. Najlepiej te przyprawy jest najpierw uprażyć na suchej patelni. Wszystkie przyprawy można zawinąć w gazę lub użyć specjalnego metalowego koszyczka. ` bez obaw nie będzie drewnianego smaku, te przyprawy są razem bardzo subtelne. Minimum gotowania to 1,5 h.
Po wyjęciu kości i przypraw można dodać sos rybny, cukier i sól. Pierś kaczą najprościej pokroić w cienkie plasterki jeśli jest nie do końca zamrożona. Cienkie plasterki smaży się po kilka sekund, tak aby się tylko ścięła. Do rosołu podaje się makaron ryżowy- wcześniej zalany wrzątkiem i miękki, kiełki, plastry kaczki, czosnek marynowany, chili, szczypior i lemonkę- choć za nią nie przepadam i natkę kolendry. ` Cienkie plastry kaczki można wrzucić na chwilę do gotującego się rosołu i wyjąć, ale bez skóry- bo ta się ciągnie.
Smacznego :)