Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gaza/ koszyczek na przyprawy
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 107
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10183
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5346
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 696
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 107
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10183
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5346
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 696
Składniki
Nastawia się rosół na korpusie z dodatkami jak opalone warzywa i przyprawy. Najlepiej te przyprawy jest najpierw uprażyć na suchej patelni. Wszystkie przyprawy można zawinąć w gazę lub użyć specjalnego metalowego koszyczka. ` bez obaw nie będzie drewnianego smaku, te przyprawy są razem bardzo subtelne. Minimum gotowania to 1,5 h.
Po wyjęciu kości i przypraw można dodać sos rybny, cukier i sól. Pierś kaczą najprościej pokroić w cienkie plasterki jeśli jest nie do końca zamrożona. Cienkie plasterki smaży się po kilka sekund, tak aby się tylko ścięła. Do rosołu podaje się makaron ryżowy- wcześniej zalany wrzątkiem i miękki, kiełki, plastry kaczki, czosnek marynowany, chili, szczypior i lemonkę- choć za nią nie przepadam i natkę kolendry. ` Cienkie plastry kaczki można wrzucić na chwilę do gotującego się rosołu i wyjąć, ale bez skóry- bo ta się ciągnie.
Smacznego :)