Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto bananowe jest aromatyczne i wilgotne w środku. Doskonałe do popołudniowej kawy.
Keksówka o długości 26 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12219
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Mąkę pszenną przesiej do miski. Dodaj pozostałe sypkie produkty, czyli kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i cynamon.
Banany obierz, przełóż do drugiej miski i dobrze rozgnieć widelcem. Dodaj do nich olej i jajka. Całość zmiksuj.
Dodaj do masy z bananami mąkę z dodatkami. Zetrzyj czekoladę do tej miski. Wszystko zmiksuj albo wymieszaj aż do połączenia składników.
Keksówkę o długości około 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza na około godzinę.
Po upieczeniu i ostudzeniu udekoruj plasterkami bananów.