Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Do białek dodać 2 szczypty soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i dalej miskować (powinno to trwać ok. 15 min.) Na koniec dodać 4 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki soku z cytryny. Jeszcze zmiksować przez chwilę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować na nim okrąg i nałożyć ubitą pianę. Uformować bezę. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i od razu zmniejszyć temperaturę do 120ºC i suszyć bezę ok. 2-2,5 godz. Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Śmietanę ubić. Nałożyć na zimną bezę. Udekorować owocami.