Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16446
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5284
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16446
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5284
Składniki
Do białek dodać 2 szczypty soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i dalej miskować (powinno to trwać ok. 15 min.) Na koniec dodać 4 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki soku z cytryny. Jeszcze zmiksować przez chwilę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować na nim okrąg i nałożyć ubitą pianę. Uformować bezę. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i od razu zmniejszyć temperaturę do 120ºC i suszyć bezę ok. 2-2,5 godz. Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Śmietanę ubić. Nałożyć na zimną bezę. Udekorować owocami.