Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Do białek dodać 2 szczypty soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i dalej miskować (powinno to trwać ok. 15 min.) Na koniec dodać 4 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki soku z cytryny. Jeszcze zmiksować przez chwilę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować na nim okrąg i nałożyć ubitą pianę. Uformować bezę. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i od razu zmniejszyć temperaturę do 120ºC i suszyć bezę ok. 2-2,5 godz. Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Śmietanę ubić. Nałożyć na zimną bezę. Udekorować owocami.