Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17284
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 140
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4884
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7660
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17284
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 140
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4884
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7660
Składniki
Do białek dodać 2 szczypty soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i dalej miskować (powinno to trwać ok. 15 min.) Na koniec dodać 4 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki soku z cytryny. Jeszcze zmiksować przez chwilę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować na nim okrąg i nałożyć ubitą pianę. Uformować bezę. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i od razu zmniejszyć temperaturę do 120ºC i suszyć bezę ok. 2-2,5 godz. Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Śmietanę ubić. Nałożyć na zimną bezę. Udekorować owocami.