Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Beza Pawłowej z kremem waniliowym"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 109
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 59
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42514
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 109
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 59
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42514
Składniki
Białka mocno schłodź, potem ubij je na sztywno. W czasie ubijania porcjami wsyp 3/4 dag cukru. Pianę z białek wymieszaj z octem balsamicznym oraz mąka ziemniaczaną. Jeśli chcesz by beza miała lekko orzeźwiający smak, do piany z białek dodaj skórkę otartą z limonki albo odrobinę likieru miętowego.
Blachę wyłóż pergaminem. Narysuj na nim kółko. Posmaruj je grubo masą bezową. W środku łyżką zrób duże wgłębienie, do którego potem włożysz krem.
Bezę wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100 st. Potem zmniejsz temperaturę do 80 st. Susz bezę jeszcze 90 minut.
Truskawki umyj, oczyść, pokrój na kawałeczki. Mango rozetnij, wyjmij pestkę, potem miąższ obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Śmietanę ubij z resztą cukru i cukrem waniliowym. Krótko przed podaniem krem waniliowy włóż do wgłębienia w krążku bezowym. Bezowy torcik obłóż pokrojonym owocami. ok. 3 godziny 1 porcja ok. 280 kcalŹródło: Tina