Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-05-2024
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
ręcznik papierowy
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4576
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1667
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4576
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1667
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 514
Składniki
U mnie były kanapki z kalmarami i krewetkami. Można wybrać dowolny wkład. Miałam mrożone owoce można. Z tuby kalmara trzeba zdjąć cienką zewnętrzną "folię" i pokroić w krążki. Krewetki obiera się i nacina aby wyjąć "żyłkę". Ciasto na tempurę powinno wyglądać jak gęstsze naleśnikowe. Żeby ładnie spuchło podczas smażenia powinno być schłodzone w zamrażarce. Składniki sosu wystarczy wymieszać. Mięso wkłada się do ciasta i wykłada na gorący olej. Smaży się po parę minut do chrupkości z dwóch stron. Kawałki po usmażeniu najlepiej jest jeszcze odłożyć na ręcznik papierowy. Bułki można podgrzać na suchej patelni z przykrywką, na małym ogniu. Do kanapki pasuję coś zielonego, sos i kwaśny akcent jak ogórek.
Smacznego :)