Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beza z kremem truskawkowym z liofilizowanych owoców
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Składniki
Białka razem ze szczyptą soli miksujemy na sztywną pianę. Następnie po łyżce dodajemy cukier i miksujemy, aż uzyskamy lśniącą piankę. Formę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką formujemy bezę tworząc w środku lekkie wgłębienie na krem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 100ºC i pieczemy przez ok. 1-1,5 godziny. Ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru. Dodajemy zmiksowane liofilizowane truskawki. Gotowy krem wykładamy na bezy. Dekorujemy owocami.