Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beza z kremem truskawkowym z liofilizowanych owoców
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5775
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9812
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 281
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5775
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 9812
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 281
Składniki
Białka razem ze szczyptą soli miksujemy na sztywną pianę. Następnie po łyżce dodajemy cukier i miksujemy, aż uzyskamy lśniącą piankę. Formę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką formujemy bezę tworząc w środku lekkie wgłębienie na krem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 100ºC i pieczemy przez ok. 1-1,5 godziny. Ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru. Dodajemy zmiksowane liofilizowane truskawki. Gotowy krem wykładamy na bezy. Dekorujemy owocami.