Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Beza z kremem truskawkowym z liofilizowanych owoców
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16212
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4959
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16212
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4959
Składniki
Białka razem ze szczyptą soli miksujemy na sztywną pianę. Następnie po łyżce dodajemy cukier i miksujemy, aż uzyskamy lśniącą piankę. Formę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką formujemy bezę tworząc w środku lekkie wgłębienie na krem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 100ºC i pieczemy przez ok. 1-1,5 godziny. Ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru. Dodajemy zmiksowane liofilizowane truskawki. Gotowy krem wykładamy na bezy. Dekorujemy owocami.