Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę jestem bardzo dumna z tego przepisu i mam ogromną nadzieję, że również Wam przypadnie do gustu. Ciasto jogurtowe z letnimi, soczystymi truskawkami. Ekspresowe, a zarazem łatwe w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać poszczególne składniki, pokroić truskawki i wstawić blaszkę z ciastem na 30 minut do piekarnika. Bardzo puszyste, a zarazem wilgotne. Smakuje bosko gdy jest jeszcze delikatnie ciepłe !
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3259
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 3259
Składniki
Wyciągnij wcześniej jogurt oraz jajka z lodówki tak aby nabrały temperatury pokojowej !
Piekarnik nastaw na 180 stopni ( góra-dół ).
Odmierzone porcje mąk przesiej przez sitko do dużej miski.
Do mąki dodaj cukier, proszek do pieczenia i wymieszaj starannie.
Do drugiej miski wbij jajka, wlej olej i przełóż jogurt. Wymieszaj starannie przy pomocy rózgi.
Mokre składniki przelej do suchych i wymieszaj również przy użyciu rózgi do połączenia składników. Nie mieszaj zbyt długo !
Ciasto przelej do wyłożonej papierem do pieczenia foremki.
Na wierzchu ułóż przekrojone na pół kawałki truskawek.
Piecz przez około 30 minut.
Gotowe ciasto udekoruj cukrem pudrem. Smacznego !