Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezglutenowe ciasto kakaowe"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 12
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 23
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 12
Składniki
Czekoladę rozpuść. Gdy nieco wystygnie, dodaj żółtka, tarte orzechy i zmiksuj. Ubij białka z cukrem na sztywno. Połowę dodaj do masy czekoladowej i wymieszaj.
Masę wlej do reszty białek, delikatnie wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze i piecz 15 min w 180°C. Zagotuj śmietanę z cukrem i kakao. Gdy wystygnie, ubij ją na sztywno. Posmaruj ciasto dżemem i bitą śmietaną. Zwiń w roladę. Posyp kakao. Schłódź przez godzinę.
Czas przygotowania: 65 minut. Poziom: średni. Porcja 324 kcal.Źródło: TV14