Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ciasto nie zawiera glutenu, to nie znaczy że nie wyrośnie! :)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 137
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 661
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8694
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3017
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 137
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 661
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8694
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3017
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy cukier. Miksując, stopniowo dolewamy cienkim strumieniem olej.
Nadal ubijając, dodajemy po jednym jajku.
Dodajemy startą marchewkę i posiekane orzechy. Delikatnie mieszamy łyżką do połączenia składników. Przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach do suchego patyczka, czyli około 40-50 minut. Po upieczeniu studzimy, Przygotowujemy lukier: w wysokim naczyniu umieszczamy cukier puder i sok z połowy cytryny. Miksujemy, w razie potrzeby dolewając odrobinę wrzątku. Gotowym lukrem polewamy ciasto i posypujemy skórką z cytryny. Odstawiamy na przynajmniej 2h. Smacznego!!!!