Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ciasto nie zawiera glutenu, to nie znaczy że nie wyrośnie! :)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21716
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 148
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 330
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 444
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21716
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 148
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 330
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 444
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy cukier. Miksując, stopniowo dolewamy cienkim strumieniem olej.
Nadal ubijając, dodajemy po jednym jajku.
Dodajemy startą marchewkę i posiekane orzechy. Delikatnie mieszamy łyżką do połączenia składników. Przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 190 stopniach do suchego patyczka, czyli około 40-50 minut. Po upieczeniu studzimy, Przygotowujemy lukier: w wysokim naczyniu umieszczamy cukier puder i sok z połowy cytryny. Miksujemy, w razie potrzeby dolewając odrobinę wrzątku. Gotowym lukrem polewamy ciasto i posypujemy skórką z cytryny. Odstawiamy na przynajmniej 2h. Smacznego!!!!