Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13290
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2611
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3758
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4778
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13290
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2611
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3758
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4778
Składniki
Ubijamy białka na bardzo sztywną pianę ze szczyptą soli. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder partiami. Ubijamy do całkowitego roztarcia cukru i do uzyskania lśniącej bardzo gęstej masy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy bezy na brytfannę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam jednocześnie dwie blachy na 100 stopni prze 45 minut z termoobiegiem. po tym czasie uchyliłam i wyłączyłam piekarnik. Moim zdaniem Bezy warto przechowywać w pudełku plastikowym szczelnie zamkniętym. Nie tracą swojej kruchości. smacznego:)