Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 4901
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4592
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 4901
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 4592
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 387
Składniki
W suchej misce białka ubijać białka na sztywno, następnie małymi porcjami dodawać cukier. Pod koniec ubijania dodać barwnik lub pozostawić białe. Gotową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskać bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 100 stopni i piec bezy ok 2 ½ godziny. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Gotowe bezy mona przechowywać w szklanych pojemnikach ok miesiąca. Moje niestety nie przetrwały do następnego dnia.