Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12328
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 824
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12328
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 824
Składniki
W suchej misce białka ubijać białka na sztywno, następnie małymi porcjami dodawać cukier. Pod koniec ubijania dodać barwnik lub pozostawić białe. Gotową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskać bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 100 stopni i piec bezy ok 2 ½ godziny. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Gotowe bezy mona przechowywać w szklanych pojemnikach ok miesiąca. Moje niestety nie przetrwały do następnego dnia.