Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie, bardzo smaczne.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Białka ubijamy na pianę i stopniowo dodajemy do niej cukier cały czas miksując. Piana powinna być sztywna. Na koniec miksowania dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej. A na samym końcu dokładamy skórkę z pomarańczy. Musimy dokładnie i delikatnie wymieszać całość.
Krem Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wsypujemy zawartość opakowania. Miksujemy przez ok 3 minut zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Blachę wykładamy pergaminem. Obrysowujemy na papierze kółka i nakładamy na nie pianę. Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. W tej temperaturze pieczemy bezy przez ok 25-30 minut. Nie używamy teroobiegu. A następnie temperaturę obniżamy do 100 stopni i nasze bezy pozostawiamy w niej jeszcze przez ok 35-40 minut. Upieczone bezy przekładamy kremem i dżemem porzeczkowym.