Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie, bardzo smaczne.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34091
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 346
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 78
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 348
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9129
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34091
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 346
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 78
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 348
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9129
Składniki
Białka ubijamy na pianę i stopniowo dodajemy do niej cukier cały czas miksując. Piana powinna być sztywna. Na koniec miksowania dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej. A na samym końcu dokładamy skórkę z pomarańczy. Musimy dokładnie i delikatnie wymieszać całość.
Krem Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wsypujemy zawartość opakowania. Miksujemy przez ok 3 minut zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Blachę wykładamy pergaminem. Obrysowujemy na papierze kółka i nakładamy na nie pianę. Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. W tej temperaturze pieczemy bezy przez ok 25-30 minut. Nie używamy teroobiegu. A następnie temperaturę obniżamy do 100 stopni i nasze bezy pozostawiamy w niej jeszcze przez ok 35-40 minut. Upieczone bezy przekładamy kremem i dżemem porzeczkowym.