Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie, bardzo smaczne.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 76
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 244
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 260
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 76
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 244
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 260
Składniki
Białka ubijamy na pianę i stopniowo dodajemy do niej cukier cały czas miksując. Piana powinna być sztywna. Na koniec miksowania dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej. A na samym końcu dokładamy skórkę z pomarańczy. Musimy dokładnie i delikatnie wymieszać całość.
Krem Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wsypujemy zawartość opakowania. Miksujemy przez ok 3 minut zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Blachę wykładamy pergaminem. Obrysowujemy na papierze kółka i nakładamy na nie pianę. Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. W tej temperaturze pieczemy bezy przez ok 25-30 minut. Nie używamy teroobiegu. A następnie temperaturę obniżamy do 100 stopni i nasze bezy pozostawiamy w niej jeszcze przez ok 35-40 minut. Upieczone bezy przekładamy kremem i dżemem porzeczkowym.