Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodkie, bardzo smaczne.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2523
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2981
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101993
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6384
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2523
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2981
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101993
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6384
Składniki
Białka ubijamy na pianę i stopniowo dodajemy do niej cukier cały czas miksując. Piana powinna być sztywna. Na koniec miksowania dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej. A na samym końcu dokładamy skórkę z pomarańczy. Musimy dokładnie i delikatnie wymieszać całość.
Krem Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i wsypujemy zawartość opakowania. Miksujemy przez ok 3 minut zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Blachę wykładamy pergaminem. Obrysowujemy na papierze kółka i nakładamy na nie pianę. Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. W tej temperaturze pieczemy bezy przez ok 25-30 minut. Nie używamy teroobiegu. A następnie temperaturę obniżamy do 100 stopni i nasze bezy pozostawiamy w niej jeszcze przez ok 35-40 minut. Upieczone bezy przekładamy kremem i dżemem porzeczkowym.