Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zostały mi białka więc postanowiłam coś z nich wykombinować i wyszło takie coś :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8567
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3027
Polecam.
Odsłon: 1802
Polecam.
Odsłon: 516
Składniki
białka ubić na sztywno dodając powoli cukier jak będą ubite dodać mąkę ziemniaczaną proszek do pieczenia i ocet delikatnie wymieszać wylać na blaszkę(około 40/40 cm) wyłożoną papierem do pieczenia piec ok. 30 min. w 200 stopniach
jak się upiecze zwinąć razem z papierem w roladę i zostawić do wystygnięcia
rozpuścić galaretkę z żelatyną w pól szklance gotowanej wody jak będzie letnia wlać do serka wymieszać i przełożyć roladę ( w miarę szybko bo z zimnym serkiem szybko tężeje) zwinąć odrywając delikatnie papier i polać polewą I SMACZNEGO