Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biały puch - ciasto bez pieczenia"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 956
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36750
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 956
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36750
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Kasię rozpuszczam razem z mleczną czekoladą. Mieszam z pokruszonymi herbatnikami. Powstałą masą wykładam dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko ugniatam. Wstawiam do lodówki.
Żelatynę namaczam w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała. W tym czasie czekoladę białą rozpuszczam w kąpieli wodnej razem ze 100 ml śmietanki kremówki, mieszam z napęczniałą żelatyną. Studzę.
Pozostałą, zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, mieszam delikatnie z masą czekoladową. Wykładam na schłodzony spód, wstawiam do lodówki, by ciasto stężało. Gotowe dekoruję wiórkami czekoladowymi.Źródło: Rewia