Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biały puch - ciasto bez pieczenia"
Polecam.
Odsłon: 131
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 107
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17047
Polecam.
Odsłon: 131
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 107
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17047
Składniki
Kasię rozpuszczam razem z mleczną czekoladą. Mieszam z pokruszonymi herbatnikami. Powstałą masą wykładam dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko ugniatam. Wstawiam do lodówki.
Żelatynę namaczam w 1/3 szklanki zimnej, przegotowanej wody, aby napęczniała. W tym czasie czekoladę białą rozpuszczam w kąpieli wodnej razem ze 100 ml śmietanki kremówki, mieszam z napęczniałą żelatyną. Studzę.
Pozostałą, zimną śmietankę ubijam na sztywno z cukrem pudrem, mieszam delikatnie z masą czekoladową. Wykładam na schłodzony spód, wstawiam do lodówki, by ciasto stężało. Gotowe dekoruję wiórkami czekoladowymi.Źródło: Rewia