Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt genueński to puszyste ciasto z dodatkiem masła. Idealnie nadaje się do tortów z cięższą masą. Wyjdzie idealnie, jeśli jajka i rozpuszczone masło będą miały temperaturę pokojową. Biszkopt najlepiej studzić przy uchylonych drzwiczkach.
mikser, tortownica o średnicy 23 cm
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku u odstaw do przestygnięcia.
Jajka ubij wraz z cukrem. Gdy podwoją swoją objętość, przestań miksować, dodaj w kilku partiach przesianą mąkę wraz z kakao. Wszystko delikatnie wymieszaj.
Na samym końcu wlej rozpuszczone masło i ponownie zamieszaj.
Do wysmarowanej masłem tortownicy wlej ciasto.
Biszkopt piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Najlepiej przed wyjęciem ciasta sprawdź wykałaczką, czy jest upieczony.