Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt genueński to puszyste ciasto z dodatkiem masła. Idealnie nadaje się do tortów z cięższą masą. Wyjdzie idealnie, jeśli jajka i rozpuszczone masło będą miały temperaturę pokojową. Biszkopt najlepiej studzić przy uchylonych drzwiczkach.
mikser, tortownica o średnicy 23 cm
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku u odstaw do przestygnięcia.
Jajka ubij wraz z cukrem. Gdy podwoją swoją objętość, przestań miksować, dodaj w kilku partiach przesianą mąkę wraz z kakao. Wszystko delikatnie wymieszaj.
Na samym końcu wlej rozpuszczone masło i ponownie zamieszaj.
Do wysmarowanej masłem tortownicy wlej ciasto.
Biszkopt piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Najlepiej przed wyjęciem ciasta sprawdź wykałaczką, czy jest upieczony.