Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt do tortu upieczony z trzech składników. Biszkopt który zawsze się udaje.
tortownica średnica 26 mm, papier do pieczenia, mikser, misa
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1696
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 77
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 481
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1696
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 77
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 481
Składniki
Z jajek oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Gdy piana będzie sztywna dodajemy stopniowo cukier cały czas miksując. Do ubitej z cukrem piany stopniowo dodajemy po 1 żółtku cały czas miksując. Do ubitej masy jajecznej dodajemy stopniowo przesianą mąkę i delikatnie mieszamy patką lub łyżką. Wymieszaną masę wykładamy do wcześniej przygotowanej, wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 26 mm. Papier wykładamy tylko na dnie tortownicy. Ciasto równamy w formie i pieczemy około 45 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i opuszczamy na blat stołu z wysokości około pół metra. Biszkopt na pewno nie opadnie. Biszkopt wyjmujemy z formy, studzimy i jeżeli jest całkowicie ostudzony, możemy go kroić na plastry o grubości 1,5-2 centymetry. Smacznego !!!